آموزش نیمهجان غیرحضوری را تعطیل نکنید!
تعطیلی آموزش غیرحضوری مدارس و عدم ارائه برنامهای برای جبران آن، بهویژه به دانشآموزان مدارس دولتی عادی آسیب میزند، بهجای این تصمیم بهتر است با تعطیلی ادارات و بخشهای غیردولتی از فشار بر سیستم آموزشی کاست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی، در پی تشدید وضعیت کمبود سوخت و برق در کشور، مدارس در برخی نقاط کشور تعطیل شدهاند، علاوه بر این در استان تهران، مدارس بهدلیل آلودگی هوا، روزهای تعطیلی بسیاری را نیز تجربه کردهاند، بهطوری که تعداد روزهای تعطیلی مدارس در این استان به نزدیکی 30 روز رسیده است،
با این حال، در روزهای اخیر، تصمیم جدیدی از سوی مسئولان اتخاذ شده که بر اساس آن، حتی آموزش غیرحضوری مدارس در برخی مناطق، از جمله استان تهران، بهطور کامل تعطیل شده است.
تعطیلی آموزش غیرحضوری
حسین صادقی، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش، دراینباره اعلام کرده است که فعالیت مدارس و ادارات آموزش و پرورش در شرایط کنونی تابع تصمیمات ستاد بحران کشور است.
وی افزود: با توجه به اعلام تعطیلی فعالیت مدارس، ادارات و دانشگاهها در روز چهارشنبه از سوی استانداریها، فعالیت آموزشی تمامی مدارس استانهایی که بهدلیل شدت برودت هوا تعطیل شدهاند، ممنوع است.
بر اساس گزارشهای خبرنگار تسنیم، دلیل این تصمیم، حضور معلمان و مدیران در برخی مدارس، بهویژه مدارس دولتی خاص و غیردولتی برای ارائه آموزش غیرحضوری بوده است. این حضور منجر به مصرف برق و سوخت میشود و با توجه به بحران انرژی، مسئولان را بر آن داشته است حتی آموزش غیرحضوری را نیز متوقف کنند.
بیشتر بخوانید
اگرچه پیش از این، آموزش غیرحضوری بهدلیل کیفیت پایین مورد انتقاد قرار گرفته بود، اما تعطیلی کامل این شیوه آموزشی نیز نگرانیهایی را بههمراه داشته است، بهویژه آنکه دانشآموزان مدارس دولتی عادی، که اغلب از امکانات کمتری برخوردارند، فرصتی برای جبران زمان ازدسترفته آموزش نخواهند داشت، از سوی دیگر، مسئولان آموزش و پرورش نیز برنامهای مشخص برای جبران این تعطیلیها ارائه نکردهاند.
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش میگوید: "در خصوص آموزش در فضای مجازی، نگرانیهایی وجود دارد. اگرچه فضای مجازی میتواند بهعنوان مکمل یادگیری عمل کند، اما در دوره ابتدایی نمیتواند جایگزین آموزش حضوری شود. تجارب گذشته نشان داده است که این تعطیلات باعث اختلال در یادگیری دانشآموزان میشود.
آموزش مجازی بهویژه برای دوره ابتدایی، بهدلیل کمبود تعامل مستقیم معلمان و دانشآموزان، اثربخشی لازم را ندارد. معلمان باید زحمات بیشتری بکشند و مجبورند مجدداً مطالب را در کلاسهای درس تکرار کنند."
برگزاری کلاس جبرانی بهاختیار مدارس
نادر کریمی بیرانوند، مدیرکل دفتر آموزش متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش، در گفتوگو با تسنیم درباره برنامهریزی برای جبران زمان ازدسترفته آموزش اظهار کرد: "مدیر مدرسه و شورای مدرسه میتوانند بر اساس نیازی که احساس میکنند، برای برگزاری کلاسهای جبرانی اقدام کنند، بهعنوان مثال، ممکن است مدرسهای تشخیص دهد که آموزش غیرحضوری کیفیت مطلوبی ندارد، بر این اساس، طبق ماده 87 آییننامه اجرایی مدارس، اگر مدیر مدرسه کمبودی در فرآیند آموزش احساس کند، میتواند برای برگزاری کلاسهای جبرانی برنامهریزی کند."
با این حال، اگرچه مسئولان وزارت آموزش و پرورش تصمیمگیری درباره برگزاری کلاسهای جبرانی را به مدیران مدارس واگذار کردهاند، این نگرانی وجود دارد که مدارس خاص و غیردولتی برای جبران زمان از دسترفته آموزش اقدام کنند، در حالی که این موضوع در مدارس دولتی عادی مورد توجه قرار نگیرد، این مسئله میتواند به افزایش شکاف آموزشی بین مدارس خاص و دولتی عادی دامن بزند.
از سوی دیگر، ممکن است برخی مدارس برای برگزاری کلاسهای جبرانی از خانوادهها هزینههای مالی دریافت کنند یا اینکه خانوادهها مجبور شوند برای جبران ضعف یادگیری دانشآموزان، به معلم خصوصی متوسل شوند. در شرایط اقتصادی فعلی، بسیاری از خانوادهها توان مالی لازم برای پرداخت چنین هزینههایی را ندارند، که این موضوع میتواند به نابرابری بیشتر در دسترسی به آموزش باکیفیت منجر شود.
منبع:
https://tbookmark.com/story16306078/1xyek
https://bookmarklinkz.com/story16354697/1xyek
https://bookmarkstumble.com/story17654588/1xyek